Over VZW Kiekafobee

Ken je Kiekafobee al?

We stellen ons eerst even voor. Een kindje uit Lichtervelde werd met kanker geconfronteerd. De ouders vertoefden, door de vele ziekenhuisopnames, veel op de afdeling oncologie van het UZ Gent. Vroegen heette deze afdeling 3K6, nu 5K12D in het Princes Elisabethziekenhuis op de site van UZ Gent. Op de afdeling en thuis zijn er veel stille getuigen van degelijke ondersteuning in de vorm van laptops voor de kinderen, gratis koffie voor de ouders, bureautje op de kamer voor de kinderen, thuiszorg, speelgoed en spelleiding, ondersteuning van gekwalificeerde verpleegkundigen, enz. De middelen in de gezondheidszorg waren onvoldoende om de behoeften van de kinderen en hun gezinnen tijdens de lange hospitalisatieperiode te dekken. Daarom werd op 2 juni 1988 VZW Kinderkankerfonds officieel gestart, met Kom op tegen kanker" als één van de eerste en belangrijkste sponsors.

Naast de materiële zaken (tv's, video's, kindvriendelijke isoleerkamers,...) heeft de vzw ook sterk geïnvesteerd in professionele hulp voor de kinderen en hun gezinnen door o.a. bijkomend personeel in te schakelen. Dit alles is mogelijk dankzij de vele giften en steunacties.

Uit eigen ervaring werd KIEKAFOBEE in het leven geroepen. Er werd een werkgroep gevormd van mensen die zich in Lichtervelde en ver erbuiten belangeloos inzet om het Kinderkankerfonds een financi le duw in de rug te geven. We startten onze activiteiten in 2008. Na 2 jaar wilde Kiekafobee graag een concreet project cre ren en koos ervoor om vakantie mogelijk te maken voor kinderen met kanker en dat in gezinsverband. Even er een weekje tussenuit zijn kan tijdens de langer periode van behandelingen deugd doen om weer even op adem te komen aan de Belgische kust. Om dat te bekostigen organiseert Kiekafobee en zijn sympathisanten tal van activiteiten. De opbrengst van deze activiteiten gaat integraal naar de het Project "Noctiluca". Mogen we rekenen op ook jullie solidariteit? Alvast dank je wel.

Het bestuur

Het bestuur

Ons team, een groep van enthousiaste en harde medewerkers.

Onze hoofdsponsors

G-Ride, Spinning(R)center Lichtervelde

G-Ride, Spinning(R)center Lichtervelde

Precor

Precor

Sanas

Sanas

Plastiekcentrale Torhout

Plastiekcentrale Torhout

SAPA Lichtervelde

SAPA Lichtervelde

Handelaarsbond Oostduinkerke Bad

Handelaarsbond Oostduinkerke Bad

ContactWegwijs in onze site!ArchiefNuttige links