Noctiluca

Het Kinderkankerfonds ‘gaat in zee’.

Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk want we nemen u mee naar Koksijde, aan de dijk en ook te midden van de duinen. Koksijde telt verschillende badplaatsen, waaronder Koksijde-Bad, Oostduinkerke-Bad en Sint-Idesbald.

Een woordje uitleg: vakanties voor gezinnen met een kind met kanker zijn confronterende en moeizame periodes. Want behandelingen zoals chemotherapie en bestralingen hebben een grote impact op je lichaam. Veel klassieke" vakantieformules komen dan niet meer in aanmerking. Het is onzeker wanneer je op vakantie kan. Soms moet je de vakantie onderbreken voor noodzakelijke medische verzorgen. Wat als je moet afzeggen of uitstellen? Met een kind met kanker moet je ook opletten op de hygi ne. En wat gaat dat allemaal kosten? De behandelingen kosten handenvol geld, en dan kan die vakantie er niet meer van af.

Toch is de behoefte om er even uit te zijn op zijn minst even groot: een rustpunt tijdens de lange, zware behandelingen, een moment om even als gezin op adem te komen is meer dan welkom. En misschien nog het meest: toch even genieten, samen met je gezin! Maar dit alles dan wel zonder al te veel rompslomp, grote kosten en op een soepele manier.

Lichtjes in de nacht

Wie dat beter dan wie ook begrijpen zijn de mensen van de vzw KIEKAFOBEE, opgericht door ouders van jonge kankerpati nten uit Lichtervelde. Sinds 2008 zetten zij zich belangeloos in om fondsen te verzamelen voor het Kinderkankerfonds via allerlei activiteiten. Vanuit hun eigen ervaringen groeide de idee voor een mooi initiatief. Het huren van een comfortabel en ruim 6-persoonsappartement te Koksijde en later te Oostduinkerke, vormden de concrete aanzet tot een zeer mooi project onder de naam NOCTILUCA. Om dit te financieren organiseert de werkgroep diverse acties waarvan de opbrengst integraal naar dit project gaat. Ook zijn er heel wat sponsors die onze acties steunen, vaak in alle stilte.

Noctiluca, wat letterlijk "nachtlichtjes betekent, is de naam van een piepklein algje wat op een zomeravond verantwoordelijke is voor de lichtgevende golven. Wie dat eens gezien heeft weet hoe mooi dit is. Zo wil vzw Kiekafobee ook met het project Noctiluca een lichtpuntje zijn tijdens deze zware behandelingen.

Noctiluca ****

De kinderen verblijven samen met hun gezin in een 4-sterren locatie, voorzien van alle gemakken. Zicht op de duinen of de zee was één van de belangrijkste criteria voor de selectie van onze appartementen. Deze moderne appartementen zijn speciaal voor jullie gereserveerd.

Onze hoofdsponsors

G-Ride, Spinning(R)center Lichtervelde

G-Ride, Spinning(R)center Lichtervelde

Precor

Precor

Sanas

Sanas

Plastiekcentrale Torhout

Plastiekcentrale Torhout

SAPA Lichtervelde

SAPA Lichtervelde

Handelaarsbond Oostduinkerke Bad

Handelaarsbond Oostduinkerke Bad

ContactWegwijs in onze site!ArchiefNuttige links