We hebben niet stil gezeten...

Dank je wel aan iedereen die ervoor zorgt dat deze kinderen naar Noctiluca kunnen gaan!

We hebben op de onderstaande tijdlijn niet alle activiteiten en initiatieven weergegeven.
Je kan Kiekafobee volgen op facebook voor de laatste nieuwtjes.

Hieronder een overzichtje van de terugkerende evenementen.

Terugkerende activiteiten

 • Jaarlijks doet Kiekafobee mee aan de Margrietekermis en staan we op de Rommelmarkt en de Kerstmarkt in Lichtervelde met braadworsten en streekbieren.

 • Om de 2 jaar staan we op de Folklorefeesten in Lichtervelde.

 • We hebben 5x champagnedegustatie en -verkoop georganiseerd.

 • We hebben 5x de parking en camping uitgebaat op Masters@Rock.

 • Verschillende mensen hebben Noctiluca opgegeven als Goed Doel toen ze hun pensioen, verjaardag of jubileum vierden. Een dikke merci daarvoor!

 • De Knuffelduik te Oostduinkerke wordt steeds het weekend voor Valentijn gehouden en is een jaarlijkse vaste waarde.

 • Om de twee jaar willen we een HighFiveDay - Spinning®Day houden gedurende het eerste weekend van november. In samenwerking met Eventbike.

 • We steunen de activiteiten van de serviceclubs die ons financieel steunen.

 • En tijdens de Warmste Week van Studio Brussel steunen steeds meer mensen ons project Noctiluca.

Een paar milestones van vzw Kiekafobee

 • Voorjaar 2008

  Hans Hooyberg trommelt een paar vrienden op met de vraag of we iets voor het Kinderkankerfonds zouden kunnen doen. Zelf betrokken weet hij immers heel goed wat het Kinderkankerfonds betekent voor een kind in behandeling in de afdeling oncologie/pediatrie van het UZ Gent. Kiekafobee wordt boven het doopvont gehouden en we plannen de eerste activiteiten. Braadworsten en streekbieren verkopen worden de rode draad doorheen de fondsenwerving.

 • Juli 2008

  De Margrietkermis is een echt begrip in Lichtervelde. Iedereen komt op straat en geniet van de kermis, de kraampjes en van Kiekafobee. Sinds 2008 staat Kiekafobee elk jaar op de Margarethafoor met braadworsten en streekbier. Trui en Annie zijn de vaste waarden voor Lichtervelde én voor de verkoop van de braadworsten.

 • Augustus 2008

  Kiekafobee houdt het 1ste benefiet in Lichtenhove. De veiling wordt een overdonderend spektakel en succes. De beenhesp wordt gesmaakt en we eindigen met een mooie cheque voor het Kinderkankerfonds.

 • September 2008

  De Folklorefeesten in Lichtervelde toveren de markt om de 2 jaar om tot nostalgische taferelen met oude ambachten, een stoet en iedereen is er verkleed. Sinds 2008 staat Kiekafobee elke 2 jaar verkleed het standje met braadworsten en streekbieren uit te baten.

 • 1 mei 2009 Oldtimer-traktor-happening

  Samen met de Oude TrekkerClub van Roeselare organiseert Kiekafobee de Oldtimer-Traktor-Happening. Maar dan 100 oude traktoren komen af. De beide Lichterveldse muziekverenigingen zorgen voor het aperitiefconcert. Annelies schminkt de kinderen. Er is een springkasteel en veel plezier voor de hele familie.

 • 22 november 2009 Champagneproeving en -verkoop

  Voor de eerste keer verkopen we Champagne voor Het Goede Doel. De heerlijke Truffaut vloeit over de toonbank en spijst de kas. Het wordt de start van de jaarlijkse champagneverkoop met elk jaar de aftrak met een Degustoasje an de Stoasje.

 • 17 septemer 2010: Koolskampkoerse

  Kiekafobee strijkt neer in De Kruiskalsijde. We voorzien de toeschouwers van de Koolkampkoerse van spijs en drank. We blikken terug op schitterend weer, een fantastische dag met alleen maar winnaars.

 • 26 november 2010 Sinterklaas verwent

  Sinterklaas verwent de Lichterveldse kinderen in de Shoeboetiek.

 • 1 december 2010: Persvoorstelling van 1ste appartement in Koksijde

  Noctiluca is geboren! Kiekafobee stelt vanaf 1 december 2010 het appartement Paola ter beschikking aan gezinnen met een kind met kanker. Juliette is de eerste bewoonster. Prof. Dr. Y. Benoit met het Kinderkankerfonds zijn getuigen op de persvoorstelling met de burgemeester in het gemeentehuis van Koksijde.

 • 2 december 2010: Kersthappening café De Boksneuze

  Terwijl het buiten sneeuwt en de Sint op toer is door de gemeente maakt café De Boksneuze zich klaar voor de Kersthappening. Kiekafobee bakt de worstjes weer bruin. Steve Tielens zorgt voor sfeer en gezelligheid.

 • 19 december 2010: Kiekafobee doet mee aan Kerstmarkt

  Terwijl de wind de kolenpotten op het kerkplein van Lichtervelde aanwakkert, verwennen de verengingen de Lichterveldenaren op de Kerstmarkt, georganiseerd door Unizo. Niemand gaat naar huis zonder de inwendige mens te hebben getrakteerd op warme lekker versnapperingen, streekbiertjes, jenevers en stevige koffietjes.

 • 16 januari 2011: Een mooie erkenning voor ons Goed Doel: De Pluim

  Hans Hooyberg, voorzitter van Kiekafobee vzw, wint op 16 december 2011 de Pluim. De Pluim is een initiatief van de Krant van West-Vlaanderen. Hier kan je het artikel lezen.

 • 2011: 1ste Knuffelduik Oostduinkerke-Bad

  De Handelaarsbond van Oostduinkerke heeft Kiekafobee in de periscoop gekregen. Tijdens de 1ste Knuffelduik spelen de muzikanten nog onder een luifel in open lucht. De ijsberen duiken de Noordzee in als die op zijn kouds is. Maar met de potvis op de dijk, die de Knuffelduik aankondigt, is Oostduinkerke de warmste badstad van de kust.

 • 11 februari 2012: 2de Knuffelduik Oostduinkerke

  Als vaste waarde op de Knuffelduik, en als het weer het toelaat, komt de Seaking ons een bezoekje brengen op de Knuffelduik.

 • 29 februari 2012: Hart voor West-Vlaanderen

  Focus-WTV zet Kiekafobee in de kijker met het Hart voor West-Vlaanderen.

 • 13 mei 2012: Kiekafobee bakt 2000 worsten vor de opening van de tunnel in Lichtervelde

  De spoorwegovergang van Lichtervelde werd door een tunnel vervangen. Een huzarenstuk van firma Soetaert uit Oostende. Knap werk! De opening wordt georganiseerd door de tijdelijke vereniging van handelaars die om en rond de tunnel hun zaak hebben. Kiekafobee bakte 2000 worsten op een barbeque van 4 meter lang, gemaakt van een metalen damplank, gebruikt tijdens de bouw van de tunnel. Er kwam heel veel volk naar deze opening kijken.

 • 31 augustus 2012: Kiekafobee baat parking en camping uit op Masters@Rock

  Masters@Rock, een gezellig muziekfestival in Torhout met de eerder stevige muziek, vroeg Kiekafobee om de parking en de camping uit te baten. Om de 3 dagen te bemannen hadden we meer dan 35 vrijwillige medewerkers nodig. Onze huis-DJ Bram verlengde het feestje elke nacht tot in de vroege uurtjes op de camping tot de ontbijtploeg al weer de eitjes met spek bakten en de festivalgangers soigneerden. Het was een zalige tijd. 5 keer mochten we hieraan deelnemen. Jammer dat Master@Rock niet langer doorgaat.

 • September 2012: Kiekafobee start met 2de appartement in Oostduinkerke

  Vanop het 3de verdiep heb je vanuit dit appartement langs de zeedijk in Oostduinkerke een betoverend zicht op zee. Voortaan kunnen we dus 2 appartementen aanbieden. Je kan in dit appartement met 6 personen genieten van alle comfort. Het is er zalig vertoeven, een rustpunt voor zij die het even nodig hebben.

 • 5 januari 2013: Burgemeester ontvangt Georgette

  Georgette is een zeer actieve bij. Ze maakt handwerkjes en naait poppetjes, allemaal ten voordele van Kiekafobee. Ze werd op 5 januari 2013 ontvangen door de burgemeester Norbert De Cuyper in het stadhuis van Torhout. Georgette is enkele jaren gelden overleden, maar André en zijn ploeg zetten haar werk verder.

 • 9 februari 2013: 3de Knuffelduik Oostduinkerke

  Een goede opwarming is het halve werk tijdens de Knuffelduik. Een stevig half uurtje Zoemba en hopla, de zee in. Voor en na de duik zijn er steeds muziekbandjes voorzien voor de ambiance. Honger en dorst hoef je niet te lijden want er zijn standjes met oesters, cava, Hasseltse koffie, jenever, warme dranken, wafeltjes, worstjes, ...

 • 15 juni 2013: 1ste Boxgala met Jetti Palleti

  Filip Vanmoerkercke, één van de bestuursleden en de bezieler van Boxing Club Lichtervelde (met Delphine Persoon) wilde zijn 50ste verjaardag in eer vieren. Onder het motto "Iedereen VIP" organiseerde Kiekafobee met de gulle financiële steun van Filip een Boxgala in de sporthal van Lichtervelde. Jetti Palleti kwam een muzikale break inlassen tijdens de kampen van veelbevolovende sportievelingen.

 • Augustus 2013: Kiekafobee maakt een tuinfeest op Trammelant De Haan

  Tijdens Trammelant - De Haan, keren we terug naar de Belle Epoque met alleen maar schoon volk. In de tuin van Villa Michèle ontvangen we mensen met cocktails, braadworsten en streekbiertjes. Een hoogdag voor De Haan en voor Kiekafobee.

 • December 2013: Hans wordt de Krak van Lichtervelde

  De voorzitter wordt verkozen tot Dé Krak van Lichtervelde, een intitiatief van de Krant van West-Vlaanderen.

 • 15 februari 2014: 4de Knuffelduik

  Johan Verstreken presenteerde. Kiwanis Ensor kwam een cheque afgeven. Hendrik Bogaert ging zelf het water in in zijn zwembroek, een moedige prestatie al kon hij de kou niet verbergen. Ook de 4de Knuffelduik trok weer veel volk naar Oostduinkerke. Dank je wel Handelaarsbond en gemeente Koksijde!

 • 21 juni 2014: 2de Boxgala

  We wagen het er nog een keer op. Na het geslaagde 1ste Boxgala, een tweede keer. De boxclub van Filip Vanmoerkerke laat zijn beste talent zien. Dat is pas sport!

 • 14-2-2015: 5de Knuffelduik Oostduinkerke

 • 28 april 2015: Musical Basisschool met meester Geert te Oostduinkerke-Bad

  Meester Geert is een echte fan van Kiekafobee. Verschillende malen maakt hij met zijn 5de leerjaar een hele musical. Iedereen doet mee en zelf zorgt hij voor de muzikale omlijsting. Fantastisch! Dank je wel, Geert!

 • 1 mei 2015: High Five Day

  De HighFiveDay was een echte familiedag. Veel muziek, een goochelaar, grime, rondrit met paardjes, popcorn, frietjes, dans door kinderen, ... we mochten heel veel gezinnen ontvangen en dat doet een vzw als Kiekafobee veel deugd. Als blijk van medeleven aan de kinderen die in het appartement verblijven, hebben we ook canvassen gemaakt met de afdruk van kinderhandjes. Hiemee willen we zeggen dat de kinderen die ziek zijn nooit alleen staan en dat we er voor hen zijn. Vele handjes zijn ook nodig om die kinderen een beetje vakantie te gunnen.

 • 13 februari 2016: 6de Knuffelduik

  Het was berekoud, maar het heeft bere veel deugd gedaan! De zesde duik op rij met De Faute Bendt als ambiancemakers! Volgend jaar komen ze beslist terug!

 • 30 oktober 2016: De Seastar vaart uit voor de kinderen van Kiekafobee

  Sabine en Andy van Rederij Seastar nodigen onze Noctiluca-kindjes uit om samen met hen een rondvaart te maken in de haven van Nieuwpoort. Tijdens hun verblijf in één van de appartementen kunnen ze op die manier zelf zeehondjes zien die in het natuurgebied langs de haven vertoeven. Dank je wel Sabine en Andy.

 • 11 februari 2017: 7de Knuffelduik Oostduinkerke.

  De Faute Bendt maakt het weer bond. Een kleurrijke editie van de Knuffelduik.

 • 2 juli 2017: Benefiet Raph en Marthe

  Deerlijk staat op zijn kop voor het Benefiet Raph en Marthe. Wim Opbroek en zijn koorknapen komen de boel op stelten zetten. De barbeques draaien op volle toeren. Thijs en Magali, Mieke en haar team organiseren een volksfeest als eerbetoon aan hun overleden kindjes. Je kan ze volgen op facebook.

 • Juni 2017: Lisa restylt Kiekafobee

  Deze nieuwe huisstijlgids werd ontwikkeld door Lisa Keersse in het kader van de bachelorproef voor de opleiding Grafische en Digitale Media aan de Arteveldehogeschool in Gent. Voortaan gaan we echt als "pro" door het leven met een nieuw logo en bijtje. de hele communicatie werd aangepast: beachvlaggen, tent, brochures, visitekaartjes, banners, website, facebookprofiel, ... Dank je wel, Lisa!

 • 17 april 2017: VZW Joséphine steunt Kiekafobee

  VZW Joséphine steunt Kiekafobee met materiële steun voor de kinderen tijdens hun verblijf in de Noctiluca-appartementen. Voortaan kan één van de ouders met de fiets naar de bakker 's morgens, zijn er gratis tickets voor de go-carts, krijgt het gezin een gratis ontbijt aangeboden en verwelkomen we elk kind met een handdoeksetje. Deze toelage moest het bestuur natuurlijk vieren tijdens het galabal van de VZW in Tour & Taxis in Brussel.

 • 4 november 2017: HighFiveDay-Spinning®Day

 • 10 februari 2018: de 8ste Knuffelduik

 • 2 juni 2018: 2de Benefiet Raph & Marthe

  Het sterke team uit Deerlijk onder leiding van Mieke Six organiseert voor de tweede maal het Benefiet Raph & Marthe. Het werd een gezellige familiedag voor alle kinderen.

 • 1 december 2018: BaSSCaTS xL zetten Kachtem op stelten

  De muzikale duizendpoten BaSSCaTS xL, onder leiding van zanger Marnix Duhamel, brachten de ene na de andere cover ten tonele in de Sportzaal van Kachtem voor Kiekafobee VZW.

 • Volg ons verder op Facebook voor de laatste nieuwtjes

  Er zijn heel wat activiteiten van Kiekafobee en van sympathisanten. We laten het via de activiteitenkalender weten wat er te doen is.

  Op onze Facebook-pagina houden we je op de hoogte van de laatste acties.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw bezoek na te gaan. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie